"Nincs azzal semmi baj, ha az embert a szorítóban vagy azon kívül padlóra küldik. A baj ott kezdődik, ha ott is marad." - Muhammad Ali

Övvizsga 2015 február 07.

Mikor egy gyerek először belép a dojo-ba azon kívül, hogy Bruce Lee vagy Van Damme szeretne lenni, az első kérdések egyike az, hogy mikor vizsgázhat. Ahogy halad a tanulásban egyre inkább rájön, hogy minél többet tanul annál nehezebb dolga van.

Az elmúlt hét végén harcosaink számára is elérkezett a pillanat, hogy megmérettessenek és önmaguknak is elszámolhassanak az elvégzett munkával.  Vasárnap, mintegy 60 harcosunk 6-tól 40 feletti korosztályig, kapott lehetőséget arra, hogy Stricz Richárd 4. dan és Nagy Lajos 2. dan színe előtt vizsgát tehessen.

Vizsga

Ennyi ember egyszerre mindig impozáns látványt nyújt, nem volt ez másképp most sem. A közel négy órás vizsga mindenkit alaposan próbára tett, de a felkészülésnek köszönhetően egy kivétellel mindenki sikeres vizsgát tett.

Csapatunk vezetője mindig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy együtt, egymásért is küzdjünk, ezzel is erősítve a családias hangulatot. Hogy ez mennyire eredményes, álljon itt egy szülői hozzászólás a közösségi oldalunkról:

„Nagyon köszönjük a CSAPATNAK azt a fantasztikus biztatást, együttérzést és a gratulációkat is, amit ma Marci kapott. Soha nem fogjuk elfelejteni a mai napot, amikor a végén feladta, de élve a lehetőséggel, amiért szintén hálásak vagyunk Ricsi bácsinak is, végül kiállt mindenki elé, és teljesítette a maradék feladatokat. Soha nem lépett még így át a saját korlátain, életében most először “felállt a padlóról”. Hatalmas élmény volt neki is és nekem is, ahogy a végén a csapat szurkolt neki, biztatta és vele csinálta a fekvőket, felülést. Óriási köszönet és tisztelet Lajos Nagynak !!! A SENSEI-NEK, aki gyakorlatilag csodát tett a gyerekkel, akit már az óvodában és az első osztályban is leírtak… Csodálatos egy ilyen csapat tagjának lenni. KÖSZÖNJÜK L.S.P. !”

Hajrá L.S.P.

12698523_1082376258479886_7788809058702940638_o