"Nincs azzal semmi baj, ha az embert a szorítóban vagy azon kívül padlóra küldik. A baj ott kezdődik, ha ott is marad." - Muhammad Ali

Vendégünk volt Balzsay Károly

LSP csoportkép

  Nem mindennapi eseményben volt része a Nagy Lajos által vezetett LSP Team Kick Box Egyesület tagjainak.

Március 27-én a mogyoródi sportcsarnok tornatermében, vendégünk volt Balzsay Károly (WBOBalzsay Károly és Nagy Lajos volt nagyközépsúlyú világbajnoka, WBO interkontinentális bajnoka, 7-szeres amatőr magyar bajnok), aki közel másfél órás edzést tartott a csapatnak. Az edzésen bepillantást nyerhettünk a klasszikus ökölvívás alapjaiba, elsajátíthattuk a box alapállását, lépéseit, néhány alapütést valamint ezek kombinációit.

Balzsay Károly mint sportoló már ismert volt előttünk, de most megismerhettük úgy is mint hétköznapi embert, akinek személyében egy szerény, kedves, kimondottan barátságos fiatalembert láthattunk.
Az edzés után Paulovics Géza polgármester úr köszönte meg a híres ökölvívó részvételét és gratulált az Egyesület eredményeihez, a sportolók lelkes munkájához.

Befejezésül majd’ egyórás, kötetlen beszélgetés következett Karcsival, aki hasznos tanácsokat adott a versenyzők mentális felkészüléséhez, beszélt a stressz kezeléséről, és élményeit hallhattuk a profi box világából, Fritz Sdunek egykori német edzőjéről és Szántó Öcsi bácsiról is.

Köszönjük ezt a különleges alkalmat mind Balzsay Károlynak, mind edzőnknek, Nagy Lajosnak. Ezzel a kezdeményezéssel egy hagyományt szeretnénk elindítani, és minél több neves hazai sportolót vendégül látni, hogy az utánpótlás korúak a példaképektől tanulhassanak.

Balzsay Károly és Nagy Míra